Efterfødsels samtale

En efterfødselssamtale kan være gavnlig uanset om din fødsel var kort, lang, naturlig, kompliceret eller du fødte ved kejsersnit. Du er velkommen, uanset om du har født for nylig eller det er længe siden.

Når vi føder, er vi sårbare, stærke og følsomme på én og samme tid. Alle vores sanser er skærpede og vi fornemmer stemninger og husker ting der blev sagt under fødslen. Nogle kvinder fyldes af glæde og stolthed, når de tænker tilbage på fødslen, mens andre kvinder rammes af en ubehagelig følelse af angst, vrede eller utilstrækkelighed. Hvis du har det sådan, skal det tages alvorligt. En tidligere voldsom fødselsoplevelse kan påvirke tankerne omkring en ny graviditet og fødsel.

Efterfødselssamtalen tager altid udgangspunkt i dine tanker, følelser og din oplevelse af fødslen. Mange kvinder har brug for at skabe sammenhæng og mening i fødselsforløbet. Derfor kan det være en stor hjælp at gennemgå din journal og få en forståelse af, hvad der helt konkret er sket og hvorfor.

Det kan være en god idé at have din partner med til samtalen. Ofte har I forskellige oplevelser af fødslen, og det kan være givende for Jer at dele jeres historier med hinanden.

Fødselsoplevelsen kan naturligvis ikke gøres om, men den kan bearbejdes, så du kommer styrket ud på den anden side med større ro i krop og sind og med en nyerhvervet tillid og tro på dig selv.